Saturday, December 31, 2016

Happy New Year 2017

Hasil carian imej untuk happy new year

Hai semua rakan bloggers, disini saya ingin mengucapkan Selamat menyambut tahun baru 2017 kepada semua semoga permulaan tahun baru anda nanti baik baik belaka dan saya doakan yang terbaik buat semua dan juga untuk diri saya sendiri.

Nak masuk 2017 ni memang tak ada azam pun, cuma doakan diberi kesihatan yang sempurna dan kebahagiaan dan kesenangan dalam hidup. Hehehe

Korang jangan pulak buat benda yang terlarang di ambang tahun baru ni ye? Duduk rumah diam diam tengok tv pun dah okay dari terjebak dengan gejala tak elok pada ambang tahun baru ni. Hahaha.

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!

Sunday, December 25, 2016

TIPS BERSIN CEPAT DAN SENANG

ASSALAMUALAIKUM | SALAM 1 MALAYSIA

Hai korang, apa khabar semuanya? Hehe, harini dah 25/12/2016 dah. dan dua hari yang lepas result untuk semester 3 aku dah keluar, dan alhamdulillah keputusan yang memuaskan. Pointer? Okay je turun satu point je hahahaha.  Tapi aku tetap bersyukur. Sebab subjek yang aku tak tahu nak target lulus tu, aku lulus siap dapat A-, dalam hati takut betul kalau fail sebab taknak repeat weh.

Ok, apa pun aku bersyukur dan alhamdulillah thank you Allah. Dan, berbalik kepada tajuk entry aku pada kali ini, "TIPS BERSIN CEPAT DAN SENANG" macam kelakar sikit, dan logik ke - boleh guna pakai ke tips ni? Haa, kalau nak tahu boleh diguna-pakai atau tidak tu, biar aku cerita kan serba sedikit tentang tips ini. Okey?

Hasil carian imej untuk bersin

Sebenarnya aku pun baru tahu pasal tips ni, sebab aku baru lepas bersin tadi, dan tetiba macam gatal tangan nak google pasal "bersin singgah", mesti korang pernah alami kan? Dan mesti rasa bengang gila bila korang nak bersin dah ready nak bersin pun dengan mimik muka yang hodoh, eh tetiba dia singgah je. Sabar jelah kan? Hahaha, so dengan itu aku nak share lah tips ini, dari sebuah blog yang aku baca. Aku belum cuba lagi, tapi akan aku cuba setelah aku buat entry ni dan nanti aku update 'testimoni' nya ye. Hahaha

Aku copy beberapa ayat dari blog ini untuk memudahkan korang mengikut tips untuk bersin dengan cepat dan tak ada halangan ni, tapi kalau korang nak baca full entry boleh lah pergi ke blog empunya tips ini ya,    HIDAYAH HILMAN



" SILA PANDANG KE ARAH CAHAYA BILA KORANG NAK BERSIN. TAK KIRA LAH CAHAYA MATAHARI (paling efektik tengok kearah matahari terik), CAHAYA LAMPU KALIMANTANG ATAU CAHAYA DARIPADA MENTOL BULAT. Dengan serta-merta korang akan bersin dan-dan tu jugak.

Korang tak percaya? Cuba la sendiri.

Kaitan dengan teori science ialah, zarah-zarah bersin (bakteria) akan bergerak dengan lebih cepat bila tenaga haba dibekalkan dengan memndang ke arah cahaya. Macamana haba masuk dari pandangan mata dan turun ke hidung, nanti aku kaji kemudian. Hehe... Aku belum masuk bab tu lagi. Dan after korang pandang cahaya 2 atau 3 saat, korang akan terus bersin. Tapi takde lah sampai tercabut hidung. At least korang akan rase lega..aahhhh... dan mula menyembur-nyembur orang sekeliling. Cuba tengok gambar dibawah, mungkin terlalu ekstrim tapi bukankan ini yang anda mahukan??"


Sekian itu sahaja tips dari aku hari ini, harap dapat lah membantu korang yang mempunyai masalah bersin singgah tu ya? Heheh kalau cubaan korang menjadi, sudi sudilah komen, aku nak tahu jugak, Hehehe

Wednesday, December 14, 2016

RESEPI MEMBUAT KEK MENGGUNAKAN MICROWAVE

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SATU MALAYSIA

Hasil carian imej untuk gambar kek coklat guna microwave
(gambar contoh)

Hi semua, so berkenaan dengan tajuk di atas, 'Resepi membuat kek menggunakan microwave', ini aku buat untuk orang yang teringin nak buat kek tapi tak ada oven dan seperti rumah aku lah, tak ada oven nak membakar kek, yang ada hanya microwave oven, kesian betul tapi gigih nak buat kek haa. Dan buat kek guna microwave pun aku dah cuba dengan sendiri sejak dari tahun lepas lagi sebab teringin sangat aku nak buat kek. Dan kek yang boleh buat bukan sebarang kek tau! Kek coklat moist gitu haaaa, kek milo pun kau boleh buat jugak guna microwave ni. So jangan risau dan sedih kalau takde oven dekat rumah, sebenarnya guna rice cooker pun boleh juga buat kek, tapi aku tak pernah buat sebab aku takut kena marah dengan mak aku, kang tetiba rosak pulak rice cooker dia mau aku nak kena ganti yang baru hahahaha. 

Okay, so let's get started, aku akan tunjukkan bahan bahan untuk buat kek coklat menggunakan microwave ni, dan ya gambar kek coklat tu aku main ambil dekat google je, sebab tak sempat nak ambil gambar kek sendiri dah selamat habis dibaham (hiperbole) oleh anak buah aku. Hahahaha. Okay lah, banyak pulak aku membebel, maka dari itu aku akan start senaraikan bahan bahan untuk digunakan.
.
.
.
.
.

BAHAN BAHANNYA IALAH :-

100gram MENTEGA (tak kisah jenama apa, aku guna jenama planta? yang bekas kuning tu)

100gram GULA KASTOR (gula halus tu tau, jangan guna gula tebal tebal tu)
\
2 bijiTELUR AYAM (ini gunalah telur ayam ye, tak pernah dibuat aku pulak guna telur itik ke puyuh ke)

40gram TEPUNG GANDUM (yang ini ikut korang lah nak guna tepung gandum apa)

40gram SERBUK KOKO (nak guna 20gram pun boleh, ikut kau orang lah)

1/2 sudu kecil BAKING POWDER (yang ni wajib ya, kalau tak, tak naik lah kek korang, nak letak lebih pun takpe kalau korang nak dia naik setinggi KLCC)
.
.
.
.
.
.
.

CARA CARANYA IALAH :-

PERTAMA

Korang ambil 100gram mentega tu, lepastu korang pukul mentega tersebut sampai jadi macam krim, pukul lama lama sikit tau, dalam 15min tu biar dia jadi macam krim cantik je. Lepas tu, korang letak lah gula kastor tu sikit demi sedikit, jangan letak sedebuk semua tau Lepastu korang pukul la mentega dan gula tu sampai lah dia jadi putih sesuci lebaran gitu.

KEDUA

Lepas dia dah jadi putih sesuci lebaran tu, korang pergi ambil telur ayam, dekat reban ayam ke mana mana, dua biji tau? Lepastu korang pecahkan dua dua telur tu masukkan dalam bekas yang ada mentega dengan gula yang korang dah gaul tadi, masukkan dua dua telur tu, yang kuning dan putih pun masukkan sekali, jangan pandai nak asingkan pulak ha. Lepastu korang sambung lah pukul sehingga sebati, takkan nak biarkan je telur tu macam tu kan? Hehehe

KETIGA

Lepas dah pukul sehingga sebati tu, korang ayakkan lah tepung yang 40gram tu, baking powder dan serbuk koko tu sekali dan korang masukkan ke dalam adunan yang korang dah buat tadi, lepastu korang kacau lah sehingga ia sebati okay.

KEEMPAT

Dah siap kacau semua tu, korang letak lah dalam bekas petak ke bulat ke yang penting boleh masukkan dalam microwave ye bekas tu, ha lepastu korang masukkan lah dalam microwave dan bakar lah kek korang tu, bakar selama 4 MINIT - 5 MINIT dengan power 500 okay? Nanti bila dah masak tu, akan ada bahagian yg macam lembik sikit tau, tapi korang jangan lah gelabah pulak, sebenarnya kek korang tu memang dah siap dan dah boleh makan. Kalau korang rajin nak letak topping ala ala choc moist tu, korang boleh je nak buat, kalau tak, nak makan macam tu je pun boleh dah rasa sedap dah sebenarnya.

Okay lah sekian sahaja resepi dari aku harini, buat yang dah tau nak buat kek guna microwave tu syabas untuk anda, entry aku harini aku cuma nak share bagi biar ramai lagi orang yang baru berjinak nak buat kek tahu. Hehehe.


Friday, December 9, 2016

SUKA CABUT RAMBUT (Habit)

Assalamualaikum, Hi semua.

Berkaitan dengan tajuk di atas, korang ada tak habit macam kalau tengah boring tu nak cabut rambut, kening, bulu mata tak kisah la mana mana bulu korang ada hahaha. Kalau korang ada rasa suka cabut rambut ke atau mana mana bulu time korang tak buat apa apa, mesti tangan korang automatik akan pergi dekat rambut or dekat mana mana yang ada bulu pada badan korang dan korang pun cabut. Haaa, pernah alami tak or korang memang tengah alami sekarang? 
.
.
.
.
.
Okay, sini aku nak bagitau kalau korang pernah alami perbuatan seperti itu, bermakna korang sedang menghidapi Trichotillomania. Apa itu Trichotillomania? Atau sebutannya seperti ini
                                                         'tri-ko-tilo-mania'
Haa, Trichotillomania ini adalah sejenis penyakit tau. Mungkin tak famous seperti penyakit penyakit lain, tapi ia tergolong di dalam golongan "mental". Tapi dia tidaklah seteruk sampai macam gila nak bunuh diri, no. Tapi, dia boleh jadi sampai ke tahap itu kalau tak dikawal dengan betul.

Ia juga dikenali sebagai "hair pulling disorder" bak kata orang putih hahaha. Kalau dah ada disorder disorder tu memang ia tergolong dalam penyakit "mental" lah ye kawan kawan semua.

Tujuan aku buat entry ni sebenarnya memang ada kaitan dengan diri aku. Aku memang suka gila gila cabut rambut sejak aku kecil lagi. Waktu aku berumur 10 tahun. Dulu, rambut aku memang panjang, tapi aku start cabut rambut bila aku rasa boring tak ada apa nak buat, tangan pun mula cabut sendiri satu satu rambut. At first memang sakit, tapi bila dah kebiasaan buat, jadi rasa macam "wow besntnya" dan rasa nak lagi dan lagi. Kadang kalau tengah tengok tv, baca novel pun tangan boleh pergi dekat rambut nak cabut rambut.

Tapi, aku tak adalah sampai tahap cabut rambut sampai kepala botak macam pesakit Trichotillomania yang ni,
.
.
.
.
.
.

Hasil carian imej untuk Trichotillomania
(gambar sebagai contoh)
.
.
.
.

Korang jangan terkejut, ada juga di kalangan pesakit Trichotillomania ni yang bukan sahaja cabut rambut, tapi dorang juga cabut bulu mata, kening, dan juga bulu di kemaluan pun ada yang cabut. 
.
.
.
.
.
.
.
Hasil carian imej untuk Trichotillomania
(gambar contoh)
.
.
.
.

Rasa macam tak betul je kan penyakit ni? Tapi, ia memang wujud dalam dunia nyata dan aku sendiri alami benda yang sama. Tapi aku tak sampai tahap bulu mata,kening dan kemaluan pun aku nak cabut. Hahaha, aku cuma gian nak cabut rambut je dan sampai sekarang aku masih ada habit yang sama dan aku sekarang tengah cuba stop kan habit yang aku ada ni.

Penyakit ini selalunya, kanak kanak yang hidap penyakit macam ni. Dan ia juga boleh bawa sampai dia dah besar kalau tak dikawal dari kecil. Jadi korang, ibu bapa dan bakal ibu bapa atau akak akak , abang abang yang ada adik adik bawah umur ni, elok lah tengok anak anak korang atau adik adik korang yang kecil tu takut takut dorang ada habit cabut rambut tanpa korang sedar. 

Kalau dah ada penyakit, mesti lah ada punca kan? Okay, punca punca terjadi nya penyakit ni diikutkan oleh orang barat, mostly penghidap penyakit ini mereka mempunyai tekanan perasaan yang tinggi, anxiety, rasa takut juga, gementar, gemuruh juga adalah punca seseorang alami penyakit ini. Tapi, tak lah dekat semua orang, dekat sesetengah lah, contohnya aku.
.
.
.
Ya, aku memang selalu juga alami tekanan perasaan atau orang barat cakap "depression" "stress" . Boleh dikatakan hari hari lah, sebab aku selalu sangat 'lack of confidence' bila ada dekat orang yang ramai, rasa macam aku ni tak guna je duduk sini, aku tak cantik bla bla bla semua kelemahan diri aku, aku nampak dan aku rasa aku tak sesuai ada dekat situ sini sana haaa. Kadang, bila aku cabut rambut tu aku dapat rasa satu kepuasan macam aku boleh lupakan sekejap stress aku ha macam tu, kadang kadang kalau ada masalah pun bila aku cabut rambut boleh lupa sekejap masalah aku tu.

Penyakit ini juga sampai sekarang masih tak ditemui lagi cara cara untuk merawat penyakit ni. Tapi kalau bagi pesakit mcm aku ni yang tak sampai tahap kritikal sampai botak separuh kepala tu masih boleh dikawal lagi dengan pukul tangan sendiri kalau tetiba naik kat kepala nak cabut rambut, and sometimes memang menjadi hahaha. Other ways untuk atasi habit ni, korang tampal lah note dekat mana mana tulis "jangan cabut rambut" "nanti botak takde orang suka" tak pun buat la wallpaper phone korang ke, so that korang sentiasa ingat yang korang tak boleh cabut rambut. Haaa gitu. Tak pun, korang buat lah diri korang busy supaya korang lupa untuk cabut rambut hari ini, esok dan seterusnya dan sampai bila bila sampai dah takde rasa nak cabut rambut dah,


Tapi, bagi pesakit yang hidap penyakit ni dan sampai tahap tak boleh kawal dorang cabut rambut tu, elok lah pergi jumpa pakar pskiatri di hospital yang berdekatan dan dapatkan nasihat dari dorang dari berterusan korang cabut rambut sampai dah botak licin dekat sesetengah area rambut korang tu. Haaa.
.
.
.
.
Dan aku rasa sampai sini sahaja info yang boleh aku beri pada semua tentang penyakit Trichotillomania ni. Aku harap dapat lah membantu sesiapa yang ada habit macam aku ni, dan aku harap agar korang pun boleh stop kan habit ni dari berterusan sampai lah korang dah tua nanti. Malu la kan bakal somi tengok korang takde rambut nanti. Hahaha.


Thursday, December 8, 2016

Trip to PERAK !

Assalamualaikum,


Hi everyone! Semua sihat je kan? Harap harap sihat selalu lah. Okay, aku ada post satu entry pada bulan bulan yang lepas which is dalam entry tu aku cakap nak share pengalaman aku pergi trip ke Perak untuk buat travel louge. And so many good experience I gain from that trip dan yang paling penting aku dapat buat aktiviti bersama dengan Kamal Adli dan Kamaliens ^^

So, lets begin!

5 August 2016

Aku gerak pergi Perak dalam jam 6:30PM, naik bas dekat Terminal Sentral Kuantan. time ni memang rushing gila sebab pagi tu aku ada class, dan petang tu sorang groupmate aku ada meeting nak kena handle dan pukul 6:15PM macam tu baru gerak pergi Terminal Sentral Kuantan, dalam kereta punya berdebar la takut terlepas bas kan. kawan aku yang tengah drive ni, punya lah drive laju gila kot ahahaha macam toretto pun ada. ok, sampai je dekat terminal, dapat announcement yang bas kitorang delay sekejap. okay tenang la sikit. kan pastu, kitorang siap siap shoot dekat terminal sentral tu untuk trip travellouge kitorang.

kitorang sampai perak dalam jam 2-3 pagi macamtu. kitorang stay dekat rumah kawan aku dekat Kampar,Perak.

6 August 2016


Pagi tu kitorang bangun dalam jam 8 pagi, penat punya pasal kan. lepastu bangun je dari tidur groupmate aku cakap staf gua tempurung tu whatsapp macam dia syorkan kitorang join trip gua tempurung dengan kamal adli punya fans. kitorang mcm wow seriously! hahaha terus agree je. terus siap pergi mandi, breakfast dan gerak pergi gua tempurung. tak jauh mana pun tempat dia ada la dalam 15 minit dari rumah kawan aku ni.

sampai je kitorang disambut baik oleh staf gua tempurung tu. dorang semua memang humble gila. layanan yang terbaik.

.
.
.
.
.
.


happy gila kot muka sampai sebab tak sabar nak hiking dalam tu. hahaha
ni betul betul dekat main entrance sebelum masuk gua tempurung tu.


sebelum masuk dalam gua tempurung. excitednya!


okay, jom masuk, tak sabar dah ni nak tengok suasana dalam gua tempurung tu.


look at the crowd in there. haha kitorang masuk sekali dengan chinese student dalam tu.
masuk je terus rasa sejuk tau.


kena naik lagi tinggi lagi tu


student student dari sekolah cina. taktau la apa nama sekola dia. tapi budak budak je majoriti nya.


ni dah almost sampai ke akhir perjalanan kami dalam gua tempurung. time ni phone punya flash buat hal pulak tetiba gambar jadi kabur.


selesai pengembaraan kami hehehe mengambil masa dalam 3 jam jugak la dari pukul 10 pagi macam tu tak silap sampai dalam 1 tengah hari.


muka kepenatan selepas selesai hiking. hahaha but it was a very great experience i've ever had. tak mengah tak rasa penat sebab I really enjoyed the trip!


makanan tengahari kami yang disediakan oleh pihak GT. ni dah termasuk sekali dengan bayaran kami dekat sana tu. tak ingat lah berapa tapi dalam rm80 macam tu sekali dengan river tubing.

Okay, dah selesai pengembaraan dalam Gua Tempurung, sekarang kitorang nak pergi river tubing pulak dekat gopeng if I'm not mistaken tempat tu. perjalanan tak jauh pun dekat je dengan GT tu.
.
.
.
.
.


ni dah sampai dekat tempat nak river tubing tu, tapi duduk dalam kereta sebab nak tunggu kamaliens dan kamal adli sampai ke destinasi. hahahaha time ni habis kitorang touch up balik muka yang dah berlemih waktu mendaki dalam gua tadi.
.
.
.
.
.


muka yang agak nervous ni sebab waktu ni kamal adli dah sampai ke destinasi nya. heheh berdebar pun ada hanya tuhan yang tahu. ok tengok next gambar pulak.


look who's there! kamal adli. hehehe ada gambar kami bertiga bergambar dengan dia tapi lupa nak save dari facebook abg fazly yang uruskan trip kitorang waktu tu.


ready to go to river tubing. hehehehe


pakai safety helmet.
.
.
.
.

I'm sorry sebab tak boleh nak share gambar aku river tubing haritu sebab semua gambar dalam fb abg fazly and tak sempat nak save semua sebab dah remove abg fazly tu atas sebab tertentu hahahaha. but last not least, nah aku share kan gambar bersama kamal adli selepas habis beriver tubing. 
.
.
.
.


with Kamal Adli, I look so small standing beside him weh. anyway, dia sangat humble, I still remember the moment bila aku tak sempat nak capai tali waktu staf baling untuk capai supaya tak hanyut, and he saved me at that time, he grabbed my hand and pulled me to the side, rasa macam nak nangis je time tu baiknya hahahaha rasa macam "eh artis tolong aku la" hahahah . kenangan kenangan yang takkan dapat dilupakan bersama kamaliens dan kamal adli, for sure akan kenang sampai bila, insha Allah.

.
.
.

7 August 2016

hari terakhir di perak, dan hari tu jugak last travellouge kami di Perak, di Kellie's Castle. gambar tak dapat nak upload juga dekat sana sebab memory phone buat masalah tak sempat nak transfer. but to be honest, i do love the scenery dekat Kellie's Castle dan sejarah dekat situ memang buat rasa meremang hahaha. tempat dia cantik sangat dan sesuai kalau nak buat wedding photoshoot kat situ. 

maka dengan ini, berakhirlah entry trip to Perak aku yang tak seberapa ni, banyak nak tulis tapi tak dapat nak luah satu satu la. korang yang rasa nak pergi travel dengan kawan kawan, aku syorkan pergi Gua Tempurung sebab dorang ada package sekali dengan river tubing, harga pun sangat berpatutan.

so, that's all from me, thank you!








Monday, November 28, 2016

Awak Sangat Nakal (Minggu Akhir)

Hasil carian imej untuk awak sangat nakal

Hai! Bagi peminat drama drama melayu dan yang paling penting peminat Sharnaaz Ahmad (Sharnaaz Ahmad Familia) dan juga peminat Ayda Jebat (AJ Screamers) jom kita tengok malam ni Awak Sangat Nakal! di Astro Ria dan Astro Ria HD pukul 10 malam.

Minggu ni adalah minggu akhir bagi drama Awak Sangat Nakal! apa kesudahan antara Erine Johanna dan Johan Rizqin? Akan kah mereka bersama? Jom kita tonton sama sama drama ni kejap lagi!
Malam ni episode 13.

yang nak dengar OST untuk drama Awak Sangat Nakal! ni, ost drama ni dinyanyikan oleh Ayda Jebat, korang boleh dengar di iTunes, kalau takda iTunes boleh dengar di JOOX, taip je Nakal Nakal Nakal Ayda Jebat.

#awaksangatnakal #sharnaazahmad  +Ayda Jebat 


Jom visit my IGSHOP!

Assalamualaikum, hai semua!

agak lama jugak aku tak menjengah blog ni. rasa macam memang lama sangat la lepas dah seminggu habis final exam yang tersangat mencabar dengan assignment nya masih buat dalam final exam week. hahaha tapi semuanya dah selesai dan alhamdulillah, sekarang hanya mampu eberserah dan berdoa agar dapat result yang terbaik!

okay so disebabkan harini aku baru bukak blog ni, dan aku terkejut melihat perubahan blog ni, mula mula macam "eh kat mana dashboard ni" "mana aku nak baca blog orang ni" "ish dah lah tak hafal link dia" hahaha selepas beberapa minit kaku mencari dashboar dimana, akhirnya aku jumpa juga hahaha.

blog pun dah berwajah baru, tapi blog aku ni? macam tu jelah. Hahaha niat di hati memang nak tukar tapi nak tempah edit blog tu macam hmmmm aku banyak habis kan duit aku untuk shopping baju hehehe. oh ya lepas tu sekarang ni aku tengah sibuk berbisnes untuk subjek entrepreuner ship entah macam mana eja dia untuk next semester, aku semester 4. tak lama dah nak praktikal. YES!

kalau korang tengah cari pakaian yang terkini dan korang ni jenis orang yang ikut trend, sudi lah menjengah atau menjenguk aku punya instashop : @absolueshoppe





boleh lah melawat igshop aku ni untuk buat tempahan. macam macam jenis pakaian yang trending sekarang ni aku ada jual. kalau korang ni peminat SHMP (Suri Hati Mr Pilot) dan minat dekat Neelofa, boleh beli dengan aku Neelofa cardigan, sekarang masih ada stock tau! dan ramai orang beli cardigan tu mungkin sebab Neelofa kan. hahaha harga pun murah je harga kasih sayang gitu semua inc postage kecuali sabah/sarawak add rm7 ^^

sekian sahaja dari aku, bye!


Thursday, October 20, 2016

Muka sombong

Salam everyone!

lately ni saya busy sangat dengan hal hal dekat kolej especially assignment lah kan, itu memang tak boleh lari dari orang macam saya yang student ni, and ni lagi beberapa hari je nak masuk study week and lepastu final. *argh*

assignment tinggal lagi 3-4 macam tu and havent do it yet sebab serious malas gila kot? *tolong jangan jadi mcm saya* lepastu dengan event kat kolej, final project yang kena duit beriban sangat tu, lepastu dinner untuk course yang saya ambil pulak ha lepastu saya pun jadi fade up dengan kehidupan. hahaha sampai pergi kelas muka pun dah mcm takmau belajar lepastu lecturer pun tegur,
"why you look so angry" actually bukan first time kena tegur macam tu, banyak kali dah since I was in high school dah. sampai tak tahu dah nak explain macam mana. not just a lecturer tapi student pun tegur macam tu, some of them siap cakap "cuba senyum sikit, takut nak tegur muka garang sangat"

I can't do anything about my face, sebab saya memang dah dilahirkan dengan muka marah. jadi bila orang tanya macam tu, saya hanya mampu senyum, sebab malas nak explain lebih lebih. serious susah kan bila ada muka yang garang macam ni. saya tak garang pun la, saya okay je :(

korang pernah tak ada pengalaman macam ni? bila orang asyik tegur muka korang nak marah lah garang lah sombong lah, ha yes sombong tu pun sama. fade up gila kot. hahah tapi nak buat macam mana kan? hidup perlu diteruskan kihkih.

Makeup tutorial for beginners

Assalamualaikum everyone long time no post and updates from me after my last update about my first Makeup video tutorial that I uploaded on my youtube. So, today I wanna share to you guys some of the picture that I've took that day when I was doing the makeup tutorial :)



so, this is it! hahaha my first try and error >< this looks, I main tepek je sebab time tu boring gila and I have nothing to do, so I decided to make a video tutorial and inilah hasilnya. I'm a makeup lover and i'm still learning too heheh, so anyone ada new look yang you guys would like me to do a tutorial, you guys can leave a comment down here and inshaAllah, I will make it for you guys and for fun je^^

so anyone yang nak tengok video tutorial untuk makeup atas ni, just klik this link.

"a women wearing makeup not to impress guys, we wear it because we can!" - SAA

Saturday, October 1, 2016

Simple Makeup Tutorial for Everyone!

Hi everyone! I'm Erin Isa and I just had uploaded my Makeup video tutorial in my youtube channel and do check it out! I hope you guys like it.

I'm a newbie and I do need supports from you guys. Thanks everyone! ^^

So, here's my youtube channel, do subscribe,likes and watch my very first video. Thank you :)

to any newcomers in makeup, or if you interested to learn how to dolling up your face, you are invited to watch my video. I did a simple makeup and affordable makeup product so you guys can get it easily in any stores such as Guardian and Watsons :)

 Erin Isa


 Erin isa


and this is my youtube video :) just click the second picture and it will bring you to my channel :)
do subscribe my video guys!




Thursday, August 25, 2016

Confession #1

People tell me
"I dont have any boyfriend"
When they're actually had a boyfriend but just break-up.
They said that, they feel broke, they feel empty without them.

But they never knew how much I feel all this time. How I feel when no one ever likes me.
No one tell me that they likes me. No one had a crush on me.

But,
I never told them about it. Because I feel that it's not necessary for them to know.
and
They will not care about me.

I do broke. Broke too many times.
I keep it inside. the one that I loved are getting married soon. I'm sad, i'm hurt. But i can't do anything about it.
There's some time that I feel like I want to give up with my own feeling.
everything that happens in front of my eyes, is torturing me.
I want to live in my own dream. I hate to faced reality.
Because my reality is hurts.
Its hurts more than you've ever felt.

💔

Sunday, August 21, 2016

aku musykil.


Hey,

aku dah sampai kolej pun ni, sampai sampai je terus bukak laptop and main game yang disyorkan oleh akak sedara aku semalam, Criminal Case dekat fb, dan sampai sekarang jadi addict dengan game tu, cari benda tersembunyi and selesaikan case pembunuhan, curlas kau.

tapi ada satu yang aku musykil sampai harini, asal letak kepala dekat bantal, baring je atas katil dekat hostel ni, confirm mengantuk, nak tidur. yang paling aku musykil tu dekat kolej je rasa macam tu, dekat rumah takde pulak, kemain cerah je mata aku. asal dekat kolej je mengantuk dia ya ampun.
dah lah esok ada test biscom. lepastu pulak, kelas pagi pukul 8. kelas boring pulak pagi tu, macam mana lah aku nak tempuhi hari esok dan seterusnya. semoga cepat sikitlah habis sem ni. aku dah bosan gila nak mampus.

sekarang aku nak tidur kejap, masih ada sisa waktu yang berbaki ni, bye.

Kerap ditanya soalan sama.


Hey,

tengok muka Kim Possible tu, mesti dah boleh agak nak cerita pasal apa kan? yang pasti sesuatu yang agak menyebalkan gitu. pernah tak korang selalu asyik ditanya oleh kawan kawan korang, "tak bosan ke takde bf?" and paling sakit hati bila orang tanya kita, "macam mana nak lupakan orang yang kita sayang?" weh, aku sendiri pun struggle nak lupakan syarul, kau boleh tanya aku macam mana nak lupakan orang kita sayang?
orang tengok aku pun macam no feeling je bila orang tinggalkan aku, takkan aku nak tunjuk? aku simpan dalam hati je semua, biar orang tau kita ni sebenarnya kuat dan bukan lemah.

tapi, kalau dah time lampu dah switch off, malam, dah gelap, time tu kau nak menangis meraung pun takde siapa yang kisah. sebab aku selalu buat macam tu. okay, pasal soalan 'tak bosan ke takde bf?' kalau dah lama sangat menyingle (single) macam aku ni, aku tak hairan pun, asalkan perut aku kenyang, aku bahagia tu pun dah cukup. Hahaha.

tapi tu lah kan, siapa je taknak bercinta? memang serik bercinta, tapi tetap ada rasa keinginan untuk bercinta lagi, itu lah lumrah seorang manusia. apa pun, doa yang terbaik jelah, mana tahu dapat macam redza sekali, aku memang dah cukup bersyukur dah. eh? hahahaha.

by the way, harini aku dah kena balik kolej, sekejap je cuti, nak tunggu midsem lagi 3 minggu. besok ada test dan macam macam, aku sekarang fikir nak settle assignment habis, test habis lepastu mungkin boleh relax sikit lah kot, nak focus benda yang penting dulu, soal post blog ni aku tolak tepi dulu, sebab bila bila boleh buat. tapi kalau test, assignment? bila bila ke boleh buat? memang tak la kan, nangis air mata darah aku kalau dapat markah rendah.

okay itu je, jumpa di lain hari. 

Assalamualaikum.

Saturday, August 20, 2016

It's been a long time.

Hey!

Lama tak update story dekat sini, lately ni busy sejak dah masuk semester 3 ni, banyak benda kena focus, dan dah start buat assignment pun. Dan banyak subject yang tough tough.  Masa nak update blog tu memang tak ada, ni dapat update pun sebab aku duduk dekat rumah. Ada wifi lajuuuuuuuuu. So, I took this chance to update my blog.

Actually, banyak benda nak cerita, yang paling penting moment waktu buat travel log dekat gua tempurung, dapat river tubing dengan kamal adli, sumpah tak tipu. Nanti aku cuti mid sem, aku try update moment dekat sana dengan kamal adli.

Rasanya cam sampai sini je kot yang aku nak taip, taktahu dah nak cakap apa lagi. Hahaha, ok lah tu je. Bye !

Tuesday, June 28, 2016

preparation raya + raya rumah baru!

Hey,

Ya Allah, lagi beberapa hari je kita nak raya dah kan? Tetiba rasa pulak nak tinggalkan bulan ramadan ni. Kalau dulu, waktu kecik kecik nak cepat cepat habis puasa, tapi bila umur dah semakin meningkat ni, terasa sayang nak tinggalkan bulan ramadan ni, rasa macam nak puasa lagi lama lama. Hehe, sebab keberkatan pada bulan ramadan tu bukan senang kita nak dapat, setahun sekali kot.

By the way, preparation untuk hari raya korang macam mana? Dah siap beli baju raya, kuih raya semua? Hehehe, kalau aku, baju raya je dah selamat sampai, aku mampu beli online je. Entah lah, macam tak berapa nak excited celebrate raya ni, mungkin sebab dah besar kot, hahahaha. Yang lebih tepat adalah, sebab dah takkan dapat duit raya lagi. Huhuhu (nangis bawah bantal).

Baju raya, dah settle, tinggal kuih raya lagi tak buat apa apa pun. Malas betul nak buat kuih raya, tapi mak aku pun dah tanya bila nak buat kuih raya. Dalam kepala aku cuma fikir nak beli kuih raya je, nak buat tu memang tak ada mood. Boleh tak, takyah ada kuih raya? Haha, pergi makan kuih raya rumah orang je, lebih afdal. Tolong menghabiskan kuih raya dekat rumah orang. Hahahaha

Actually, sekarang aku dah officially pindah dekat rumah baru. (YEAY), tapi barang tak habis angkut lagi dekat sini, macam bilik tidur aku sekarang pun tak complete lagi, sebab takde katil, takde robok, almari, meja make up (paling penting) dan cermin untuk make up. Hahaha sedih. Tapi, yang penting, tahun ni beraya dekat rumah baru, which is suasana kampung yang paling aku suka, tak bising macam dekat rumah taman aku tu, malam malam bising bunyi motor lah, anjing lah, dan macam macam, sampai nak tidur pun tak lena.Hehe

K lah, rasanya tu je nak share untuk harini, sebab nak sambung tengok kdrama aku. Hahaha, bye!

:)

Sunday, June 26, 2016

my crush will get married!

Hey!

what a lazy day today, I just spend my whole day dengan tengok kdrama Boys Over Flowers, sekali dengan menghilangkan rasa gundah gulana dan sedih di hati ini apabila that crush that you like are getting married soon (after raya, maybe). this is why I really hate when my heart like someone, because that someone will end up getting married with other woman and NOT ME. Like whaaat?

started to think that i'm always going to be alone for the rest of my life kot? well, seriously rasa sedih sangat, guys i'm hurt kot! Bukan taknak doakan kebahagiaan dia,but still, I feel lost, I feel arghh tak boleh nak describe macam mana peraaan tu, and all I can say is, nothing.
nak ucap tahniah or selamat berbahagia dekat dia sekarang? Memang tak lah sekarang. someday maybe. Sekarang ni hati masih berduka lagi tau.

I hope, my heart, my brain will stop liking someone lah and do not ever put high expectation that someone will like you back. and just no, do not have any feelings like love feelings towards man, a guy.

sekian :)

Friday, June 24, 2016

Sem 2 result + Holiday activity

ASSALAMUALAIKUM

Hi to everyone, selamat berpuasa (walaupun dah nak habis puasa) tapi aku harap masih belum terlambat nak ucap lah. Since that these days agak busy jugak kot sebab rumah tak ada tv, and laptop ni dekat rumah baru. Busy nak kosongkan rumah and bawa semua barang dekat rumah baru.

Okay anyway, alhamdulillah and syukur sangat sebab result sem 2 kali ni agak gempak juga for my self. Sebab pointer aku meningkat, alhamdulillah and I will try harder next sem to achieve dean list, sikit je lagi nak dapat dean list untuk sem ni, tapi masih belum ada rezeki lagi. But, it's okay.

So, cuti sem ni, I do nothing much, banyak spend my time on reading novels, banyak juga novel aku baca, and watak novel paling aku tak boleh move on sampai sekarang ialah, Dani Ikram from BIMBO. From my opinion lah, aku lebih suka cerita dari novel berbanding tv, sebab yelah kat tv dia kena split kan sikit jalan cerita, so jadi tak berapa nak best, but yeah novel BIMBO memang best and I would like to read it again, sumpah rindu gila dekt Dani Ikram yang dalam novel, bukan tv. Hahaha. How I wish, dapat jumpa orang macam Dani Ikram dalam real life, tapi angan angan jelah kan, sebab orang macam tu hanya akan wujud dalam novel je. Dalam dunia nyata? Ko rasaaaa? Ada ke? HAHAH

Okay, aku teringin nak share lagi satu aktiviti (lah sangat) yang aku selalu buat time cuti sem ni ialah, tengok youtube, sebab rumah dah takde tv, so I always depend on youtube tak pun site kepala bergetar untuk tengok drama dekat tv3 and astro. But, more to youtube and sampai jadi gian tengok youtube sampai rasa macam nak jadi youtubers. Tapiiii, I dont have any camera and editors yang kebaboom nak jadi youtubers. I've tried once, record my video and tried to edit using windows maker 2.6 in my laptop, tapiiiiiiiii dia tak dapat detect video from iphone and note 3 aku, mungkin sebab video dia quality kebaboom sangat kot? Jadi oleh sebab itu, aku terus ranapkan impian aku untuk jadi youtubers yang tak berapa nak berjaya.

Dan lagipun, kalau aku jadi youtubers, aku takkan dapat update new video selalu. Sebab, well, i'm students, so masa untuk edit video dan study? Lebih baik aku ambil masa tu untuk study berbanding edit video kan? Hahaha, so nanti lah tunggu aku dah habis belajar, I will try to be a youtubers yang tak berapa nak berjaya.

Hehe, so, rasanya tu je nak share kot? Kalau ada apa apa lagi terlintas dekat otak fikiran ni, I will update soon. So, bye and selamat berpuasa berhari raya. :)

Saturday, May 28, 2016

follow me on SMULE and happy holiday!

FINALLY, IT'S HOLIDAY!
okay sebenarnya dah 2-3 minggu dah aku start cuti sem, tapi harini baru nak update blog. Setelah sekian lama tak update sebab busy dengan study and final project dannnnnnnnn "dramaa sangat" yang berlaku dekat kolej aku.

So, sekarang aku dah start cuti, and I will have more time to update my blog (konon). tengok lah kalau rajin, cuti ni pun aku tak buat apa sangat pun. Aku duk main SMULE! meh follow aku kat sana (@eriniisa) for sure aku akan follow korang balik!

kerja? no no no. aku tak berapa berminat lagi untuk kerja, lebih prefer duduk rumah goyang kaki or tidur or tengok tv or scroll phone eh? scroll phone? hahaha main phone! dan kalau boleh nak pergi jalan jalan lah cuti ni, ish jalan je kerja kan? LOL

doakan aku untuk result final exam sem 2 ni dan harap aku tak kena repeat dan ada lah rezeki aku untuk mendapat COPA. hahaha nak jugak merasa naik pentas kan. LEWL

by the way, sekarang jam 2:19 AM dan aku masih lagi tak tidur sebab baru lepas tengok youtube DIY ROOM. sebab aku bakal berpindah tak lama lagi, and nak tengok lah juga cara decorate bilik cantik cantik. tak macam bilik aku sekarang ni bersepah. OOOPS! aah bersepah, before ni tak lah bersepah sangat. tapi sebab dah nak pindah ni kan, jadi malas nak ambil tahu dah hahahaha.

hmm rasanya tu je kot nak share. nanti ada masa aku update lagi. goodbye !
eh by the way, aku ni penggila penggemar hardcore fans of ADA APA DENGAN CINTA. hahaha tu je nak bagi tahu. nanti aku share kan review untuk buku "Tidak Ada New York Hari Ini" which is, buku tu terkandung puisi puisi yang Rangga (Nicholas Saputra) tulis and baca dalam filem AADC 1 & 2. tunggu nanti yaa!

okay bye semua!

Friday, March 25, 2016

Curse.

If I said that "I didnt miss you"
I lie.

How come aku tak rindu kan dia sedangkan dah 7 tahun my feeling towards him still the same or maybe, aku termakan sumpah dan janji aku sendiri pada dia
which is,

"Saya takkan suka sesiapa sampai bila bila melainkan awak"
"Saya cuma suka awak je sampai bila bila"

Aku pernah cakap kan tu dekat dia, and yes sampai sekarang tak ada siapa pun yang boleh gantikan tempat dia. It has been 7 years.... and my hearts, my feeling still same.

Like what that I've said to him before,

"Takkan ada orang pun boleh ganti tempat awak"

Dan sekali lagi, aku seperti termakan sumpahan aku sendiri. Huhuhuhu. aku tak interested langsung dengan any guys dekat sini mahupun dekat luar melainkan orang tu artis. Hahahaha

And aku pernah cakap juga dekat dia,

"Saya suka artis je lol"

and now, aku terus terfikir balik semua kata kata yang pernah aku cakap dekat dia. Seolah olah aku termakan sumpahan aku sendiri. Hahahaha.

Semalam, dengar lagu Aishiteru - Zivillia. Lepstu rindu nak tengok Cinta Melody & Cinta Kirana. Dan bertambah rindu dekat dia yang kini milik orang ☺
I wonder, what would he react, if he know that I still love him, and I still waiting for him to come back?

But the truth is, he will never love me back and accept me back. I'm nobody. I'm nothing. There's no "precious thing" from me that will make him love me back....
I'm not like hers. I'm nobody.

Cakap lah, banyak mana pun aku tak suka dia, aku benci dia aku dah tak ada hati dekat dia. But the truth is, I still. I do have feeling towards him. And Allah's know everything inside my heart.

Kalau aku cakap, "aku dah taknak tunggu dia"
Sebaliknya hanya mulut aku je yang berkata. Tapi hati aku? Sometimes I dont understand with my own feelings. Sumpah. Selama ni hanya mulut aku je yang cakap itu ini. Tapi hati aku taknak buat semua tu.

I've growing up. And I need to change my feeling towards him. No more waiting for him. But... my heart wont let me to do that.
Allah.... siksa sangat rasa mcm ni.
If he really my future, pls let me know.
If he isnt, let my heart and my mind forget everything about him

Mimpi?

Pernah tak mimpi tentang sesuatu perkara tu dengan kerap? Misalnya mimpi korang kena berkahwin atau perkahwinwan yang dirancang keluarga. Tapi korang terima perkahwinan tu dan tak rasa dipaksa pun.

Pernah tak?

Aku ni masuk harini dah dua hari mimpi perkara yang sama.
Dan ya, mimpi tentang perkahwinan. Tapi, aku tak nampak siapa lelaki dalam mimpi aku tu. Cuma, yang aku tahu lelaki dalam tu baik sopan santunnya dan mak dan ayah aku suka dekat dia.

Tapi bila balik di dalam dunia nyata, kalau nak dikaitkan dengan mimpi yang aku alami tu.
Aku memang tak ada boyfriend, apatah lagi crush crush ni. Dan tak minat dekat mana mana lelaki pun melainkan artis.
Haha, takkan lah artis pula kan?

Cuma, tertanya tanya kenapa dua hari berturut aku mimpi perkara yang sama?
Mungkin hanya mainan tidur atau ada sesuatu yang Allah nak tunjukkan?

Apa pun, aku cuma berserah pada Allah je. Moga dia tentujan jodoh aku dengan orang orang yang baik dan beramal soleh.
😭

Tuesday, March 22, 2016

Insecurities.

Yes, I do feel like i'm not beautiful, pretty like other girls out there.

And how I wish, that I could be as beautiful as them too. Where, they had so many friends and a guy who like them.

While me?
I'm just here alone, with my own self and just watch all my surroundings with many feelings inside my head.

I wants to be happy, like them.
I wants to be loved and to feel the love with full of sincere and honesty.

But, I realize that, i'm nothing.
And
I'm not deserve to be like them (other girls)

Me,myself. I'm full of insecurity.
I feel bad with my own self and sometimes,
I hate to be myself and I do feel like I should not born in this world.

I tried to let go all of this insecurity inside of me
But I just can't.

- SAA

Tuesday, March 1, 2016

Hello March!


ASSALAMUALAIKUM

Apa khabar warga blogger sekalian? Hehehe finally I got the time to update my blog on this first day of march. So, alhamdulillah everything went well and alhamdulillah next week dah nak balik kampung for mid-sem break. I'm so excited to go back home!

Btw, aku banyak benda sangat yang nak di kongsi kan tapi tunggu aku pulang ke rumah untuk cuti mid-sem ni, dan aku akan share everything.

Dan, rasanya itu saja dari aku, tiba tiba hilang idea pula nak taip apa lagi.
Hopefully, semua orang sihat sejahtera hendaknya dan jangan masam masam muka, mari kita senyum. Lebihkan gula sikit dalam senyuman anda.

BYE!

Friday, February 26, 2016

Transgender.

Assalamualaikum.

Hai semua! Ya Allah, lama juga aku tak update post. Last update pun two weeks ago. Almaklumlah, disebabkan aku pelajar, dan hari hari aku dipenuhi dengan homework dan assignment yang lect suka beri last minute membuatkan aku tiada masa untuk update blog walaupun aku selalu on laptop untuk cari source for my assignment.

Last week, eh I means, last monday baru lepas submit assignment for English in Media, yang berbentuk news report video. Ya Allah, memang penat sangat buat sebab kena shoot banyak kali, dan buat last minute sebab baru dapat tahu assignment nak submit on monday. Letih!

Dan minggu ni lagi sekali, dilanda keletihan, which is, I have to submit my MPU assignment yang aku buat tentang transgender. kenapa aku memilih tajuk tu sebagai tajuk assignment aku, adalah kerana aku suka dengan tajuk tersebut dan kalau boleh nak orang ramai tidak menghuna orang yang telah transition ni walaupun ianya dilarang disisi islam. Walaupun mereka dah transition, perlu ke kita untuk memaki hamun dengan apa jalan yang telah dorang pilih? Dalam islam pun kita tak dibenarkan untuk memaki hamun orang lain walaupun mereka dah buat silap, bukan?

So, that is why, aku cuba untuk memberi sedikit sokongan pada mereka, bukan aku kata aku support no, tapi mereka juga manusia yang punya hati dan perasaan. Kita pun begitu juga. Kan?

So, korang doakan lah agar assignment aku diterima dan tidak direject oleh Madam.

Hehe, so see you guys again! Banyak lagi benda nak share tapi tidak berkesempatan.

Sunday, February 14, 2016

Duit hilang.

ASSALAMUALAIKUM

Hi korang! Pernah tengah korang syok berbelanja and tanpa korang sedar korang dah habiskan beratus ratus dalam sehari?

Sedangkan apa yang korang belanja hanyalah untuk makanan dan benda kecil macam, kalau student macam aku,

-duit kereta prebet

semalam aku keluar outing dengan roommate aku, and tanpa sedar nya aku dah habiskan RM100 semalam, bukan 100 jela ada 100 setengah macamtu. Aku cuma keluar pergi makan dekat Seoul Garden, RM33 share, then bayar duit kereta prebet rm8 pergi balik. Lepastu minum dekat secret recipe itu pun member belanja, dan bayar duit dakwat printer kami share sebilik RM13. beli tupperware dua bekas untuk makan di cafe RM5.40. dan aku beli lipstik dekat guardian semalam RM18.

Sepatutnya ada total rm22 something but aku cuma ada total rm1. Hahahaha.

Aku harap ada balance lagi rm200. Cukup lah untuk aku survive sampai cuti mid sem bulan 3 nanti. Dan duit poket aku dengan menjual topup, harapnya boleh survive. Huhuhu.

Saturday, February 13, 2016

Perasaan pelik dalam diri. Korang ada? Kalau ada jom share!

Belum bersedia.

Yes aku belum bersedia.

Bila orang orang sekeliling bicarakan soal

CINTA, PERKAHWINAN.

Aku rasa muak untuk mendengar nya.
Dan aku tak suka bila orang membuka topik tentang perkara macam tu dekat aku.

its because i'm not ready yet to be in love
And to get married.

Bila orang cerita

'Aku tak sabar nak kahwin, dan aku harap dia lah jodoh aku'

I will feel like, "ya Allah, aku geli"
Rasa macam tak so into with the conversation.

Maaf, aku tak gemar soal jodoh dan perkahwinan. Aku taknak cari. Biar Allah tentukan siapa. Sekiranya ada, maka aku kahwin. Sekiranya tiada, redha.

Tapi, kalau tengok cerita pasal kahwin memang lah layan jugak. Macam "Cinta Si Wedding Planner" and the rest. Tapi feel nak kahwin tu memang tak ada and tak sampai pun.

Apatah lagi feel nak ada boyfriend. LOL
Baik bercinta lepas nikah. Lagi comel. tapi aku tak gemar jugak. Yelah sebab dah tak gemar nak kahwin, apatah lagi nak bercinta lepas nikah.
Bercinta sebelum nikah pun aku tak mau. Hahaha.

Bila kawan sebaya yang kahwin pun aku tak ada perasaan "nak juga"
"Best nya dia dah kahwin"
takde pun weh, aku macam takde perasaan. Hahaha cuma doakan dia bahagia je.

perkahwinan idaman, ke pelamin idaman ke semua aku takde. Dan tak nak fikir pun.
Kalau tak dapat jadi bridesmaid member pun aku tak heran asalkan perut aku kenyang dapat makan nasi minyak yang sedap. Kalau tak sedap, memang nak carut lah kan. Woi, I came to eat kotzzz and bukan nak tengok pengantin pun. kalau tak sedap memang mengamuk ah! Hahahaha.

So, korang ada tak perasaan pelik pelik dalam diri korang?
Bagi aku ni pelik lah, sebab orang lain semua nak ada teman hidup, nak boyfriend, nak kahwin.

But, when it comes to me, i dont feel like I wants it.
Huhu.

Friday, February 12, 2016

Thankyou Kak Rrai !


ASSALAMUALAIKUM

Hi everyone, so harini blog aku, mempunyai wajah yang baru and I love it very much! Thank you to Kak Rrai sebab baik hati edit kan blog saya. 

Yeay !

Marriage & Single

Everyone has their own life path, so do I and so do you who are reading my posts right now.
but some people had been through so many hardships in their life either they can went through it or not its depends on their own self.

In my problems, I have these kind of problem which is I cant heard people who talks about 'jodoh' in front of me. Its not because that I don't have someone in my life ; boyfriend.

But
I just feel that, i'm not into jodoh and I never think who will be my future husband, how many kids will I have, will I have a happy family or not. And I never think about my dream wedding!
NEVER.

I just wanted to be happy and enjoy my life right now while I still can. Why did you have to think about 'who's your future husband' while you can live happily with your own? I didnt want to think about my future family with kids. No, just no.

If you said that
'Oh arent you getting married one day'
'Wont you have a kids one day'

Yes of course I want it, but its not like I DO REALLY WANT TO GET MARRIED AND HAVE A KIDS. No.
I want to take care of my family, create a best moment with em before they gone and I dont care if I didnt get married one day a long as I have my own money, house, car, mom, dad. I dont care about marriage.

I have my own choice why did I didnt want to get married. Dont judge. Its my choice. And thats what I want.

Monday, February 8, 2016

What's wrong?

So, What's wrong in being SINGLE?
What's wrong if they dont have someone special in their life?
What's wrong if they dont have much attention in men's eye?

what's wrong with that people? what's wrong if they don't have a boyfriend/crush/lover to message,whatsApp,call,facetime all day night long?

WHAT'S WRONG WITH THAT?

sometimes they prefer to be alone rather than being with fake people.
they rather being without a lover who always cheats.

being single is better'
you dont have to think about :

'what he/she doing today'
'are they fine'
'have they eaten or not'
'omg did he/she cheats me?'

you dont have to, and the most important things is,
you dont have to take care of someone feelings at all
you just have to care on your self.

dont feel you are alone, dont feel you are not good enough to be someone lover
sometimes, being alone are better,
that is the way where you can, sit down and relax and think about something that you never ever will think if you're being someone lover. you can do anything you wanted to without have someone to said 'no you cant do this' 'no you cant do that' > except your moms

yes, of course and absolutely
being someone lover is like, you are in paradise, everything you did will reminds you of him
and you feel like your love are in the air,

i used to feel that too.

but if u are to eager to being in love, you might have gone to a wrong way in love.
just be true, dont be fool just because of someone you love.

Love is not about love towards your lover
but it is vice versa.

LOVE YOURSELF MORE BEFORE YOU LOVE SOMEONE ELSE.

hello dearies.

Hello dearies.

A very very good afternoon / evening to everyone. well today is the last day of my holiday, yeay not so yeay, i dont want to go back to my college TT
i dont want to face my tough life in that college with bunch of assignment and presentation that i really hate the most and of course going to class everyday i wish that all the classes will cancel.

and i think that today will be the last day  i will updates my blog, IM SO FUCKING SAD RIGHT NOW because in my college didnt have a good internet connection like the one in my house. so i will rarely open my blog and update and i cant blogwalking too.

so guys, how you guys doing? good? oh btw, happy chinese new year to all my chinese friends and my chinese family, xinnian kuaile, gongxi fa cai.
i hope everyone are doing good, and its raining heavily and windy here at my place and i guess thats all for today post. huhu bye

Saturday, February 6, 2016

CUTI dan ASSIGNMENT !

ASSALAMUALAIKUM

Hi korang. Ya Allah lama nya tak update,dah masuk bulan 2 pun. Dan sekarang aku tengah bercuti. Cuti untuk apa? Dah tentu lah untuk raya cina! Yeay! Xinnian Huaren Kuaile nimen! Dah belajar subjek mandarin dekat kolej since sem 1, mesti lah kena acah sikit cakap mandarin kalau tak cemana nak lancar nya mandarin aku yedok? Hehehe. Gongxi gongxi, gongxi facai ^^

Okay, finally aku dah siap pun buat assignment untuk English In Media I ni. Sebenarnya kalau tak dekat kolej haritu aku dah siapkan, tapi aku simpan last main point dengan concluding sentence untuk aku buat dekat rumah. And guess what? I've challenge myself untuk buat article 1000 words! Yeay, erin pandai yeay! Mula mula masa dapat assignment, madam adiba cakap kena buat essay 1000 words, aku punya tercengang tu katak pun boleh masuk mulut. Ya lah, biasa aku buat sampai 450 words je woi, ni apa hal tetiba kena buat 1000 words pula kan. Lepas tu dia bagi 3 tajuk and pilih mana satu nak aku lupa apa tajuk tajuk nya yang aku ingat, aku memilih tajuk "Gadget" sebab aku rasa tajuk tu memang dekat dengan aku, since aku ni memang penggemar gadget and 'anti-social' .
Dan, aku berjaya membuat essay 1000 words tersebut. Yay! Gongxi untuk diri sendiri.


Lepas dah selesai satu masalah, timbul lagi satu masalah which is, kena pilih tajuk untuk informative speech for MPU subject (Communication Skills). Ms Sha bagi 3 tajuk and kena pilih juga which is "Health, Education, Technology". Dan aku masih dalam dilemma nak pilih tajuk apa. So sebab English In Media I, aku dah buat Gadget yang lebih kurang dengan technology tu, maka aku pun memilih HEALTH. Dah siap pilih tajuk tu, kena pilih tajuk kecil sendiri pula nak buat tentang apa. Ya Allah, memang blur lah aku kan. Setelah aku fikir dan fikir, apa yang tentang kesihatan yang paling dekat dengan aku..... akhirnya aku berjaya perolehi. And tajuk yang bakal aku buat untuk informative speech ni adalah tentang, "Sleep Can Help You Lose Weight!"
yes yes. Sebab aku suka tidur, and I can sleep 24h! Jadi aku pilih tajuk ni, yang agak "Wow serious la? Tidur pun boleh kuruskan badan? Bukan tidur ni menambahkan berat badan?
Ya ya ya, aku dah mengkaji before aku pilih tajuk ni, and yes, dengan tidur boleh mengurangkan berat badan kita, Macam mana caranya? Nanti lah dulu aku cerita lepas aku dah siap buat assignment ni semua and submit to Ms Sha, aku akan kongsi kan. Hehehe

And, wish me luck kawan kawan. Semoga sem ini saya berjaya mendapat dean list. AMIN!

Thursday, January 28, 2016

followers berkurang & JOM FOLLOW! SAYA FOLLOW BACK!

ASSALAMUALAIKUM

Hi korang, lama jugak aku tak update new entry ni sebab wifi dah kena limit kuota sekarang tinggal unlimited basic je. Huhuhu, jadi nak tungu dia loading untuk buka site blog ni memang lambat lah cerita dia kan.

So, harini aku sempat update since wifi mcm okay sikit even belum masuk kuota baru lagi, aku baru perasan yang followers blog aku makin menurun. haritu #206 followers, sekarang tinggal #200 je. sedih hati kita. kita ingatkan korang korang ni unfollow kita, rupanya sebab blog dah tukar rules yang baru untuk follow.

Haih. penat juga la menunggu sampai #206 walaupun tak berapa banyak, tapi bagi aku yang belum mencecah #1000 ni pun rasa macam ish, kenapa lah blog ni remove.

TAPI,
takpelah, kita cuba move on dan cari followers yang lain, so bloggers yang lain jom lah follow saya, saya akan follow korang balik! :)
ni bukan segmen, tapi macam segmen tapi bukan juga, follow sukasuka je, sama sama follow okay?



Sunday, January 24, 2016

Yuna - Gadis Semasa


Dulu aku minat betul dengan lagu lagu YUNA. and yes until now i'm still into her song
but dah kurang lah since i'm kpopers. hahaha
but her song is the best doh.

GADIS SEMASA - YUNA 

Saturday, January 23, 2016

NUFFNANG IS MISSING!


Anyone knows what happen to Nuffnang?
Setiap kali aku buka blog di laptop/web mesti Nuffnang aku tak keluar.
Bukan sekadar Nuffnang di blog aku je, tetapi blog orang lain pun sama.

Tapi,
bila aku buka blog di handphone, keluar pula.
Huhuhu, korang ada masalah sama macam aku tak? Or aku sorang je yang mengalami masalah macam ni

Kalau korang tahu kenapa jadi macam ni, sudi sudi lah bantu aku and komen dekat entry ni ya. Help me kengkawan!

THANKS

Friday, January 22, 2016

Berwajah Baru


ASSALAMUALAIKUM

Finally blog aku pun dah bertukar wajah baru dan full edit by myself.
Hahaha. dah tak guna blogskin lagi sebab i'm trying to learn how to use denim template and finally, yeay walaupun tak berapa pro lagi but im trying right?

Header tak tukar, sebab masih tak ada idea untuk buat header macam mana. Dan dalam mood assignments + homework + presentations!
Jadi idea untuk buat header baru tu memang masih 'kosong kosong kosong'
Tunggu balik cuti raya cina nanti, mungkin akan ada idea macam mana nak buat header baru.

anyway 

Thankyou #206 followers and i'm counting to #1000 followers!

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png