Saturday, February 13, 2016

Perasaan pelik dalam diri. Korang ada? Kalau ada jom share!

Belum bersedia.

Yes aku belum bersedia.

Bila orang orang sekeliling bicarakan soal

CINTA, PERKAHWINAN.

Aku rasa muak untuk mendengar nya.
Dan aku tak suka bila orang membuka topik tentang perkara macam tu dekat aku.

its because i'm not ready yet to be in love
And to get married.

Bila orang cerita

'Aku tak sabar nak kahwin, dan aku harap dia lah jodoh aku'

I will feel like, "ya Allah, aku geli"
Rasa macam tak so into with the conversation.

Maaf, aku tak gemar soal jodoh dan perkahwinan. Aku taknak cari. Biar Allah tentukan siapa. Sekiranya ada, maka aku kahwin. Sekiranya tiada, redha.

Tapi, kalau tengok cerita pasal kahwin memang lah layan jugak. Macam "Cinta Si Wedding Planner" and the rest. Tapi feel nak kahwin tu memang tak ada and tak sampai pun.

Apatah lagi feel nak ada boyfriend. LOL
Baik bercinta lepas nikah. Lagi comel. tapi aku tak gemar jugak. Yelah sebab dah tak gemar nak kahwin, apatah lagi nak bercinta lepas nikah.
Bercinta sebelum nikah pun aku tak mau. Hahaha.

Bila kawan sebaya yang kahwin pun aku tak ada perasaan "nak juga"
"Best nya dia dah kahwin"
takde pun weh, aku macam takde perasaan. Hahaha cuma doakan dia bahagia je.

perkahwinan idaman, ke pelamin idaman ke semua aku takde. Dan tak nak fikir pun.
Kalau tak dapat jadi bridesmaid member pun aku tak heran asalkan perut aku kenyang dapat makan nasi minyak yang sedap. Kalau tak sedap, memang nak carut lah kan. Woi, I came to eat kotzzz and bukan nak tengok pengantin pun. kalau tak sedap memang mengamuk ah! Hahahaha.

So, korang ada tak perasaan pelik pelik dalam diri korang?
Bagi aku ni pelik lah, sebab orang lain semua nak ada teman hidup, nak boyfriend, nak kahwin.

But, when it comes to me, i dont feel like I wants it.
Huhu.

No comments:

Post a Comment

Sila jaga kata kata anda.Terima kasih.

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png