Thursday, August 25, 2016

Confession #1

People tell me
"I dont have any boyfriend"
When they're actually had a boyfriend but just break-up.
They said that, they feel broke, they feel empty without them.

But they never knew how much I feel all this time. How I feel when no one ever likes me.
No one tell me that they likes me. No one had a crush on me.

But,
I never told them about it. Because I feel that it's not necessary for them to know.
and
They will not care about me.

I do broke. Broke too many times.
I keep it inside. the one that I loved are getting married soon. I'm sad, i'm hurt. But i can't do anything about it.
There's some time that I feel like I want to give up with my own feeling.
everything that happens in front of my eyes, is torturing me.
I want to live in my own dream. I hate to faced reality.
Because my reality is hurts.
Its hurts more than you've ever felt.

💔

Sunday, August 21, 2016

aku musykil.


Hey,

aku dah sampai kolej pun ni, sampai sampai je terus bukak laptop and main game yang disyorkan oleh akak sedara aku semalam, Criminal Case dekat fb, dan sampai sekarang jadi addict dengan game tu, cari benda tersembunyi and selesaikan case pembunuhan, curlas kau.

tapi ada satu yang aku musykil sampai harini, asal letak kepala dekat bantal, baring je atas katil dekat hostel ni, confirm mengantuk, nak tidur. yang paling aku musykil tu dekat kolej je rasa macam tu, dekat rumah takde pulak, kemain cerah je mata aku. asal dekat kolej je mengantuk dia ya ampun.
dah lah esok ada test biscom. lepastu pulak, kelas pagi pukul 8. kelas boring pulak pagi tu, macam mana lah aku nak tempuhi hari esok dan seterusnya. semoga cepat sikitlah habis sem ni. aku dah bosan gila nak mampus.

sekarang aku nak tidur kejap, masih ada sisa waktu yang berbaki ni, bye.

Kerap ditanya soalan sama.


Hey,

tengok muka Kim Possible tu, mesti dah boleh agak nak cerita pasal apa kan? yang pasti sesuatu yang agak menyebalkan gitu. pernah tak korang selalu asyik ditanya oleh kawan kawan korang, "tak bosan ke takde bf?" and paling sakit hati bila orang tanya kita, "macam mana nak lupakan orang yang kita sayang?" weh, aku sendiri pun struggle nak lupakan syarul, kau boleh tanya aku macam mana nak lupakan orang kita sayang?
orang tengok aku pun macam no feeling je bila orang tinggalkan aku, takkan aku nak tunjuk? aku simpan dalam hati je semua, biar orang tau kita ni sebenarnya kuat dan bukan lemah.

tapi, kalau dah time lampu dah switch off, malam, dah gelap, time tu kau nak menangis meraung pun takde siapa yang kisah. sebab aku selalu buat macam tu. okay, pasal soalan 'tak bosan ke takde bf?' kalau dah lama sangat menyingle (single) macam aku ni, aku tak hairan pun, asalkan perut aku kenyang, aku bahagia tu pun dah cukup. Hahaha.

tapi tu lah kan, siapa je taknak bercinta? memang serik bercinta, tapi tetap ada rasa keinginan untuk bercinta lagi, itu lah lumrah seorang manusia. apa pun, doa yang terbaik jelah, mana tahu dapat macam redza sekali, aku memang dah cukup bersyukur dah. eh? hahahaha.

by the way, harini aku dah kena balik kolej, sekejap je cuti, nak tunggu midsem lagi 3 minggu. besok ada test dan macam macam, aku sekarang fikir nak settle assignment habis, test habis lepastu mungkin boleh relax sikit lah kot, nak focus benda yang penting dulu, soal post blog ni aku tolak tepi dulu, sebab bila bila boleh buat. tapi kalau test, assignment? bila bila ke boleh buat? memang tak la kan, nangis air mata darah aku kalau dapat markah rendah.

okay itu je, jumpa di lain hari. 

Assalamualaikum.

Saturday, August 20, 2016

It's been a long time.

Hey!

Lama tak update story dekat sini, lately ni busy sejak dah masuk semester 3 ni, banyak benda kena focus, dan dah start buat assignment pun. Dan banyak subject yang tough tough.  Masa nak update blog tu memang tak ada, ni dapat update pun sebab aku duduk dekat rumah. Ada wifi lajuuuuuuuuu. So, I took this chance to update my blog.

Actually, banyak benda nak cerita, yang paling penting moment waktu buat travel log dekat gua tempurung, dapat river tubing dengan kamal adli, sumpah tak tipu. Nanti aku cuti mid sem, aku try update moment dekat sana dengan kamal adli.

Rasanya cam sampai sini je kot yang aku nak taip, taktahu dah nak cakap apa lagi. Hahaha, ok lah tu je. Bye !
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png