Friday, June 24, 2016

Sem 2 result + Holiday activity

ASSALAMUALAIKUM

Hi to everyone, selamat berpuasa (walaupun dah nak habis puasa) tapi aku harap masih belum terlambat nak ucap lah. Since that these days agak busy jugak kot sebab rumah tak ada tv, and laptop ni dekat rumah baru. Busy nak kosongkan rumah and bawa semua barang dekat rumah baru.

Okay anyway, alhamdulillah and syukur sangat sebab result sem 2 kali ni agak gempak juga for my self. Sebab pointer aku meningkat, alhamdulillah and I will try harder next sem to achieve dean list, sikit je lagi nak dapat dean list untuk sem ni, tapi masih belum ada rezeki lagi. But, it's okay.

So, cuti sem ni, I do nothing much, banyak spend my time on reading novels, banyak juga novel aku baca, and watak novel paling aku tak boleh move on sampai sekarang ialah, Dani Ikram from BIMBO. From my opinion lah, aku lebih suka cerita dari novel berbanding tv, sebab yelah kat tv dia kena split kan sikit jalan cerita, so jadi tak berapa nak best, but yeah novel BIMBO memang best and I would like to read it again, sumpah rindu gila dekt Dani Ikram yang dalam novel, bukan tv. Hahaha. How I wish, dapat jumpa orang macam Dani Ikram dalam real life, tapi angan angan jelah kan, sebab orang macam tu hanya akan wujud dalam novel je. Dalam dunia nyata? Ko rasaaaa? Ada ke? HAHAH

Okay, aku teringin nak share lagi satu aktiviti (lah sangat) yang aku selalu buat time cuti sem ni ialah, tengok youtube, sebab rumah dah takde tv, so I always depend on youtube tak pun site kepala bergetar untuk tengok drama dekat tv3 and astro. But, more to youtube and sampai jadi gian tengok youtube sampai rasa macam nak jadi youtubers. Tapiiii, I dont have any camera and editors yang kebaboom nak jadi youtubers. I've tried once, record my video and tried to edit using windows maker 2.6 in my laptop, tapiiiiiiiii dia tak dapat detect video from iphone and note 3 aku, mungkin sebab video dia quality kebaboom sangat kot? Jadi oleh sebab itu, aku terus ranapkan impian aku untuk jadi youtubers yang tak berapa nak berjaya.

Dan lagipun, kalau aku jadi youtubers, aku takkan dapat update new video selalu. Sebab, well, i'm students, so masa untuk edit video dan study? Lebih baik aku ambil masa tu untuk study berbanding edit video kan? Hahaha, so nanti lah tunggu aku dah habis belajar, I will try to be a youtubers yang tak berapa nak berjaya.

Hehe, so, rasanya tu je nak share kot? Kalau ada apa apa lagi terlintas dekat otak fikiran ni, I will update soon. So, bye and selamat berpuasa berhari raya. :)

No comments:

Post a Comment

Sila jaga kata kata anda.Terima kasih.

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png