Friday, March 25, 2016

Curse.

If I said that "I didnt miss you"
I lie.

How come aku tak rindu kan dia sedangkan dah 7 tahun my feeling towards him still the same or maybe, aku termakan sumpah dan janji aku sendiri pada dia
which is,

"Saya takkan suka sesiapa sampai bila bila melainkan awak"
"Saya cuma suka awak je sampai bila bila"

Aku pernah cakap kan tu dekat dia, and yes sampai sekarang tak ada siapa pun yang boleh gantikan tempat dia. It has been 7 years.... and my hearts, my feeling still same.

Like what that I've said to him before,

"Takkan ada orang pun boleh ganti tempat awak"

Dan sekali lagi, aku seperti termakan sumpahan aku sendiri. Huhuhuhu. aku tak interested langsung dengan any guys dekat sini mahupun dekat luar melainkan orang tu artis. Hahahaha

And aku pernah cakap juga dekat dia,

"Saya suka artis je lol"

and now, aku terus terfikir balik semua kata kata yang pernah aku cakap dekat dia. Seolah olah aku termakan sumpahan aku sendiri. Hahahaha.

Semalam, dengar lagu Aishiteru - Zivillia. Lepstu rindu nak tengok Cinta Melody & Cinta Kirana. Dan bertambah rindu dekat dia yang kini milik orang ☺
I wonder, what would he react, if he know that I still love him, and I still waiting for him to come back?

But the truth is, he will never love me back and accept me back. I'm nobody. I'm nothing. There's no "precious thing" from me that will make him love me back....
I'm not like hers. I'm nobody.

Cakap lah, banyak mana pun aku tak suka dia, aku benci dia aku dah tak ada hati dekat dia. But the truth is, I still. I do have feeling towards him. And Allah's know everything inside my heart.

Kalau aku cakap, "aku dah taknak tunggu dia"
Sebaliknya hanya mulut aku je yang berkata. Tapi hati aku? Sometimes I dont understand with my own feelings. Sumpah. Selama ni hanya mulut aku je yang cakap itu ini. Tapi hati aku taknak buat semua tu.

I've growing up. And I need to change my feeling towards him. No more waiting for him. But... my heart wont let me to do that.
Allah.... siksa sangat rasa mcm ni.
If he really my future, pls let me know.
If he isnt, let my heart and my mind forget everything about him

Mimpi?

Pernah tak mimpi tentang sesuatu perkara tu dengan kerap? Misalnya mimpi korang kena berkahwin atau perkahwinwan yang dirancang keluarga. Tapi korang terima perkahwinan tu dan tak rasa dipaksa pun.

Pernah tak?

Aku ni masuk harini dah dua hari mimpi perkara yang sama.
Dan ya, mimpi tentang perkahwinan. Tapi, aku tak nampak siapa lelaki dalam mimpi aku tu. Cuma, yang aku tahu lelaki dalam tu baik sopan santunnya dan mak dan ayah aku suka dekat dia.

Tapi bila balik di dalam dunia nyata, kalau nak dikaitkan dengan mimpi yang aku alami tu.
Aku memang tak ada boyfriend, apatah lagi crush crush ni. Dan tak minat dekat mana mana lelaki pun melainkan artis.
Haha, takkan lah artis pula kan?

Cuma, tertanya tanya kenapa dua hari berturut aku mimpi perkara yang sama?
Mungkin hanya mainan tidur atau ada sesuatu yang Allah nak tunjukkan?

Apa pun, aku cuma berserah pada Allah je. Moga dia tentujan jodoh aku dengan orang orang yang baik dan beramal soleh.
😭

Tuesday, March 22, 2016

Insecurities.

Yes, I do feel like i'm not beautiful, pretty like other girls out there.

And how I wish, that I could be as beautiful as them too. Where, they had so many friends and a guy who like them.

While me?
I'm just here alone, with my own self and just watch all my surroundings with many feelings inside my head.

I wants to be happy, like them.
I wants to be loved and to feel the love with full of sincere and honesty.

But, I realize that, i'm nothing.
And
I'm not deserve to be like them (other girls)

Me,myself. I'm full of insecurity.
I feel bad with my own self and sometimes,
I hate to be myself and I do feel like I should not born in this world.

I tried to let go all of this insecurity inside of me
But I just can't.

- SAA

Tuesday, March 1, 2016

Hello March!


ASSALAMUALAIKUM

Apa khabar warga blogger sekalian? Hehehe finally I got the time to update my blog on this first day of march. So, alhamdulillah everything went well and alhamdulillah next week dah nak balik kampung for mid-sem break. I'm so excited to go back home!

Btw, aku banyak benda sangat yang nak di kongsi kan tapi tunggu aku pulang ke rumah untuk cuti mid-sem ni, dan aku akan share everything.

Dan, rasanya itu saja dari aku, tiba tiba hilang idea pula nak taip apa lagi.
Hopefully, semua orang sihat sejahtera hendaknya dan jangan masam masam muka, mari kita senyum. Lebihkan gula sikit dalam senyuman anda.

BYE!
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png