Friday, February 26, 2016

Transgender.

Assalamualaikum.

Hai semua! Ya Allah, lama juga aku tak update post. Last update pun two weeks ago. Almaklumlah, disebabkan aku pelajar, dan hari hari aku dipenuhi dengan homework dan assignment yang lect suka beri last minute membuatkan aku tiada masa untuk update blog walaupun aku selalu on laptop untuk cari source for my assignment.

Last week, eh I means, last monday baru lepas submit assignment for English in Media, yang berbentuk news report video. Ya Allah, memang penat sangat buat sebab kena shoot banyak kali, dan buat last minute sebab baru dapat tahu assignment nak submit on monday. Letih!

Dan minggu ni lagi sekali, dilanda keletihan, which is, I have to submit my MPU assignment yang aku buat tentang transgender. kenapa aku memilih tajuk tu sebagai tajuk assignment aku, adalah kerana aku suka dengan tajuk tersebut dan kalau boleh nak orang ramai tidak menghuna orang yang telah transition ni walaupun ianya dilarang disisi islam. Walaupun mereka dah transition, perlu ke kita untuk memaki hamun dengan apa jalan yang telah dorang pilih? Dalam islam pun kita tak dibenarkan untuk memaki hamun orang lain walaupun mereka dah buat silap, bukan?

So, that is why, aku cuba untuk memberi sedikit sokongan pada mereka, bukan aku kata aku support no, tapi mereka juga manusia yang punya hati dan perasaan. Kita pun begitu juga. Kan?

So, korang doakan lah agar assignment aku diterima dan tidak direject oleh Madam.

Hehe, so see you guys again! Banyak lagi benda nak share tapi tidak berkesempatan.

No comments:

Post a Comment

Sila jaga kata kata anda.Terima kasih.

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png