Tuesday, December 29, 2015

Orang, dia pandai cakap je tapi tak pernah alami.

Macam kau, kau cantik tak apa lah nak cakap macam tu, kau tak rasa
bila mana orang menghina tentang kejadian kau tentang rupa kau.

Kau tak rasa.

Yang kau rasa, dapat ramai peminat
orang suka kau and people praise you for your looks and talents.

dan kau beruntung sebab dilahirkan menjadi cantik rupa paras dan segalanya.
kau buat apa pun semua orang cakap cantik.
kau menjadi perhatian orang.
bila kau meluahkan sesuatu, orang akan bersependapat dengan kau

Kau beruntung.

dan bila mana kau mengkritik tentang rupa seseorang yang kurang indah di mata kau.
kau seolah olah merasakan diri kau lebih bagus darinya.
kau hanya pandai cakap.
kau tak rasa apa mereka rasa.

pernah kah kau dihina dicaci depan muka kau oleh kerana rupa kejadian kau yang hodoh?
pernah kah kau menahan sakit nya dalam diri apabila orang membandingkan dengan orang lain?


Monday, December 28, 2015

Mimpi tu mainan syaitan.

Jadi,
Kau yang datang dan hadir dalam mimpi aku semalam,

Kau adalah Syaitan.

Cukuplah hadir.
Aku benci.

Sunday, December 20, 2015

tengah malam. anak anak buah aku semua dah tidur, dalam bilik, sebilik dengan aku.
tapi aku masih disini depan laptop, menaip ni lah, tak tahu hala tuju untuk menaip apa.
sebab dah dapat wifi baru kan, agak laju juga lah line dia sebab pencawang nya sekolah
disebabkan sekolah memang dekat dengan rumah aku, so line dia memang laju.
sekarang tengah wechat dengan seseorang.
istimewa?
tak lah. biar lah jadi tanda tanya.

hahahaha, aku takde point nak bercerita
sebab tak ada cerita nak ceritakan apa.

so stop kat sini je, bye

Friday, December 11, 2015

i've been alone for such a long time
and I didn't remember how was the feeling to fall in love again.

im sad
yes im sad cuz nobody wants me

i feel insecure with my friend
cuz they have someone special
while me? i didnt have anyone else except my family.

sometimes i talk to myself
'oh god why did i have to faced all this'
'why did i have to feel this feeling which i didnt know what is this feeling i feel!"

i may look the happiest person ever in front of everyone
but nobody knows what i feel inside

i love to live in my own dream rather than in reality
cuz i feel safe i feel happy to live in my own dream
i feel everyone loves me everyone likes me.

and i wish i will stayed in my own dream forever.

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png