Tuesday, December 29, 2015

Orang, dia pandai cakap je tapi tak pernah alami.

Macam kau, kau cantik tak apa lah nak cakap macam tu, kau tak rasa
bila mana orang menghina tentang kejadian kau tentang rupa kau.

Kau tak rasa.

Yang kau rasa, dapat ramai peminat
orang suka kau and people praise you for your looks and talents.

dan kau beruntung sebab dilahirkan menjadi cantik rupa paras dan segalanya.
kau buat apa pun semua orang cakap cantik.
kau menjadi perhatian orang.
bila kau meluahkan sesuatu, orang akan bersependapat dengan kau

Kau beruntung.

dan bila mana kau mengkritik tentang rupa seseorang yang kurang indah di mata kau.
kau seolah olah merasakan diri kau lebih bagus darinya.
kau hanya pandai cakap.
kau tak rasa apa mereka rasa.

pernah kah kau dihina dicaci depan muka kau oleh kerana rupa kejadian kau yang hodoh?
pernah kah kau menahan sakit nya dalam diri apabila orang membandingkan dengan orang lain?


Monday, December 28, 2015

Mimpi tu mainan syaitan.

Jadi,
Kau yang datang dan hadir dalam mimpi aku semalam,

Kau adalah Syaitan.

Cukuplah hadir.
Aku benci.

Sunday, December 20, 2015

tengah malam. anak anak buah aku semua dah tidur, dalam bilik, sebilik dengan aku.
tapi aku masih disini depan laptop, menaip ni lah, tak tahu hala tuju untuk menaip apa.
sebab dah dapat wifi baru kan, agak laju juga lah line dia sebab pencawang nya sekolah
disebabkan sekolah memang dekat dengan rumah aku, so line dia memang laju.
sekarang tengah wechat dengan seseorang.
istimewa?
tak lah. biar lah jadi tanda tanya.

hahahaha, aku takde point nak bercerita
sebab tak ada cerita nak ceritakan apa.

so stop kat sini je, bye

Friday, December 11, 2015

i've been alone for such a long time
and I didn't remember how was the feeling to fall in love again.

im sad
yes im sad cuz nobody wants me

i feel insecure with my friend
cuz they have someone special
while me? i didnt have anyone else except my family.

sometimes i talk to myself
'oh god why did i have to faced all this'
'why did i have to feel this feeling which i didnt know what is this feeling i feel!"

i may look the happiest person ever in front of everyone
but nobody knows what i feel inside

i love to live in my own dream rather than in reality
cuz i feel safe i feel happy to live in my own dream
i feel everyone loves me everyone likes me.

and i wish i will stayed in my own dream forever.

Sunday, November 8, 2015

over
sem 1 already over and im so excited to back home
already tired to faced all of fuck fake friends that ive met here.

so fucked up abt everything that ive been through here
though, i know i still have 5 sem more to go
to end all of this shits moment
huh huh.

furthermore
nobody knows that im a blogger
and
nobody knows that i shared everything here

like,
if they know
will they cared?

thats life people,
even if they knew about you
they did not care about you at all
.

Saturday, October 24, 2015

I didnt want to fall in love with anyone again.

i'm broken inside.
nobody knows.

my smile, my cheers
just to hide all of my problems
just to hide what I'm feeling inside all this time.

i'm happy
even though i'm alone
without anyone (guy) by my side.
I'm still alive
'cause,
I know, ALLAH is always there for me
and will never let me be alone.

Thursday, October 8, 2015

sekarang tengah mood study,
busy
assignment
presentation
event

jadi sukar nak update blog.
and there are too many things that I wanna share
but I will share it later.

anyway, I still miss him.
night.

Monday, September 28, 2015

i'm not lifeless. cuma dah penat.
penat dengan orang sekeliling
orang yang cuma berpura pura sukakan kau.

sedangkan...

sebaliknya, dia terpaksa 'suka' waktu bersama aku, tp kat belakang aku? hanya Allah je yg tahu.

aku penat sangat. penat nak crush dekat orang, sedangkan orang tu takkan suka dekat aku balik pun?
well, they only like someone who has pretty face and gorgeous etc.

kalau orang tu cakap "i tak pandang paras rupa, yang penting hati". tolong lah! jangan cepat terpedaya dengan janji janji dan kata kata manis lelaki tu. PLEASE.

tak semua lelaki yang WILL DO HIS TALK. tak semua!
and please, jangan tunjuk sangat kita murah,
terhegeh hegeh dekat lelaki. please.
kita perempuan, maruah kita sangat tinggi.
jangan biar jatuh dengan senang je.

and right now, I don't have any crush. takde orang juga nak crush dengan perempuan 'buruk' mcm aku ni.
takpe, aku percaya dgn semua ketentuanNya,
pastinya yang terbaik untuk aku.
bye.

Monday, September 7, 2015

aku tak mengerti, apa yang ku rasa
rindu yang tak pernah begitu hebatnya.
aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu,
meski kau takkan pernah tahu.

aku persembahkan hidupku untukmu,
telah ku relakan hatiku padamu..
namun kau masih bisu, diam seribu bahasa.

dan hati kecilku bicara,

baru ku sedari, cintaku bertepuk sebelah tangan
kau buat remuk, seluruh hatiku..
semoga waktu akan mengilhami
sisi hatimu yg beku. semoga akan dtg keajaiban hingga akhirnya kau pun mahu,

aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu, meski kau takkan pernah tahu.

pupus--

Tuesday, August 18, 2015

mengapa kau hadir dalam mimpi
jika kau tak mengungkapkan kata kata?

mengapa mesti hadir dalam mimpi aku?
aku rindu.
aku rindu.

sesungguhnya aku rindu kau.
tapi sayang,
rindu aku terhadap kau tak pernah berbalas.

aku hanya insan yang bertepuk sebelah tangan.
yang terus menanti sampai hati aku mati.

Monday, June 15, 2015

rindu. tapi tak boleh nak ungkapkan pada dia.
terpaksa pendam sendiri.
dia dah bahagia. dia dah ada yang punya.
jadi, siapalah aku untuk merinduinya.

yang penting, aku tetap rindu.
rindu akan semua kenangan bersama
meskipun yang pahit.
semua nya aku masih rindu.

selamat malam.

Wednesday, June 10, 2015

mungkin hati dah mati.
tak ada perasaan untuk bercinta lagi.
dan mungkin ini masanya
untuk aku bersendiri.

penat dengan ragam manusia.
yang hanya memandang paras rupa.
sedangkan itu semua hanya sementara.

biar lah orang nak kata apa,
asalkan aku bahagia.

Saturday, May 30, 2015

bangkit.

bangkit dari kegagalan dan kesilapan lalu.
peluang bukan sekali.
tapi jika kali ni kau tidak hargai.

musnah lah semua harapan yg kau kecapi.

Friday, May 22, 2015

memang aku sekarang bahagia,
dan aku kelihatan seperti tiada apa yang menganggu kehidupan aku.
ternyata apa yg kau lihat semua benar.

tapi,
aku tk pernah sekali pun lupakan apa yg pernah jd pada aku dulu.
dan penyebab perkara itu terjadi. sesekali pun takkan pernah aku lupakan.

dan aku takkan maafkan kau sampai bila-bila.
setiap kali aku tgk muka kau, mmg buat aku teringat tentang masa silam aku.

dan aku akan balas balik atas apa yg pernah aku rasa dulu.
dan sekarang,
berganda rasanya pada kau.

Monday, May 11, 2015

Alhamdulillah, untuk hati yg masih kuat dan akal yg masih waras.
Terima kasih, Allah sebab menjadikan aku seorang yg lebih kuat berbanding dahulu.
Sesungguh nya, masa silam itu betul betul mengajar kita untuk berubah menjadi yang lebih baik dari dahulu.
Alhamdulillah dan terima kasih ya Allah untuk apa yang aku alami sekarang, aku bersyukur dan aku gembira di samping keluarga yang aku sayang.
moga, kebahagiaan aku akan kekal selamanya.

Amin, Alhamdulillah.

Tuesday, February 24, 2015

mungkin sudah tertulis, aku dan kau memang tiada jodoh.
aku doakan kebahagiaan kau walaupun perit untuk hati aku menerima kenyataan.
tapi, siapalah aku untuk berharap agar kau kembali pada aku?

6 tahun tu bukan lah satu jangka masa yang pendek.
bagaimana untuk aku lupakan semuanya ya ALLAH?

6 tahun penantian
6 tahun aku berharap
tapi memang aku ni bukan pilihan hati kau.
siapalah aku untuk bertakhta di hati kau?

mungkin sudah takdir aku begini.
dulu kini, sama saja apa yg terjadi dalam hidup aku.
tak pernah berubah.

wahai hati, kau harus kuat, kau harus tabah.
ya Allah, kuatkan aku.

Wednesday, January 28, 2015

terkadang untuk bahagia, kita perlu melepaskan sesuatu yang kita sayang
agar takkan ada pihak yang terluka

tapi, jika kita menyayangi juga, kita perlu berani untuk melepaskan
seandainya ia datang kembali pada kita
maka ianya benar milik kita,

tetapi
seandainya dia tidak akan hadir lagi
maka redha lah
berserah lah
segala ketentuan ditangan Allah
dia yang menentukan segalanya

tiada jodoh tidak bermakna kita tidak akan bahagia
Allah itu adil
dia telah merancang sesuatu yang lebih baik untuk kita.

maka,
ingat lah, cintai lah seseorang itu kerana Allah
bukan kerana paras rupa
kelebihan yang dia ada..

IKHLAS DALAM MENCINTAI.


 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png